Дигиталната революция

Digital press word cloud concept

Разбира се, дигиталният печат не е от вчера и ние нямаме претенциите да сме го изобретили. Просто днешният дигитален печат е много различен от този преди 14 години, когато за пръв път започнахме да го предлагаме като алтернатива на офсета при ниските тиражи. И като качество на отпечатъка (разликата с офсета днес е трудна за откриване дори от експерти), и като скорост на печат, и като цена. Да не говорим за форматите и материалите, върху които може да се печата. Точно затова считаме за нужно да ви обърнем специално внимание върху него точно сега.

Какви са най-важните новости в тази област през есента на 2016 година?

Революция във форматите…

Досега дигиталният печат беше ограничен до формат SRA3 (32/46 см). Вече можем да ви предложим и решение за формат до 50/70 см, което отваря купища нови възможности за продукти, които досега трябваше да се произвеждат само на офсет:

  • еднолистни календари в ниски тиражи (20 или 50 броя вече са напълно възможни, и то на коренно различна цена от тази на офсет, където се плаща печатът на 1000 броя);
  • пълноцветни подложки за трисекционни работни календари в малки тиражи: на същия картон и със същото качесто като на офсет (при забележимо по-ниска цена)’
  • многолистни календари във формат до 50/70 см в още по-ниски тиражи (дори и единични бройки стенни многолистни календари вече имат икономически смисъл за клиента);
  • хартиени торби за вашите коледни подаръци – в произволно нисък тираж, без никакви компромиси в изразните средства или екстрите (пълноцветен печат, ламинат и т.н.);
  • малки серии фирмени или персонални опаковъчни хартии.

Революция в приложенията…

Някога дигиталният печат беше ограничен до малък брой печатни медии в относително тесен диапазон от грамажи. Днес различните му разновидности могат да печатат върху всичко от обикновена офсетова хартия до дебел картон и пластмаса, включително и върху някои видове релефни и дизайнерски материали.

Това разширява значително кръга от продукти, които могат да се произвеждат дигитално, без това да води до компромиси при избора на медия. И ако някога беше немислимо да произведем 50 или 100 тела за работни календари със специален дизайн или на различни езици от стандартното ни производство, това днес вече е не само възможно, но и съвсем достъпно.

Същото важи и за коледни картички, етикети за вина или подаръци, бутикови серии календар-бележници, фирмени опаковъчни хартии и какво ли още не.

Дигиталната технология успешно откликва на изискванията на новото време: за кратки срокове, ниски тиражи и уникален дизайн вместо конфекция. Всеки ден получаваме запитвания за продукти, които доскоро изглеждаха невъзможни, и изненадваме клиентите с атрактивни оферти.

Коментирайте направо от своя Facebook профил

Ако искате да споделите тази страница...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *