Календария на 20 години

Точно преди 20 години – през октомври 1995 година, пуснахме на пазара първата скромна колекция от календари: работни, еднолистни и джобни.

calendaria-96-img550-541x375

От онзи момент Календария порасна многократно и добави десетки нови изделия към колекцията си.

Издавахме десетки собствени теми многолистни и настолни календари, имахме лицензни споразумения с немското издателствко за календари Ackermann за печатане на техни дизайни тук и с белгийска лицензна къща за печат на коледни картички, внедрихме специализиран софтуер за генериране на сложни и информационно богати календариуми (Q++ Studio), благодарение на който нашите календари съдържат най-пълната и прецизна информация за официалните празници в 32 държави, астрономическа информация (лунни фази, изгреви и залези), зодии, имени дни и т.н.

Издадохме и доста многолистни календари с произведения на български фотографи и художници, по едно време започнахме дори производство на част от изделията си в чужбина – в Турция и дори Германия.

Разбира се, кризата и новата реалност след нея ни наложиха да се откажем от някои от изделията си, но пък благодарение на новите печатни технологии днес клиентите ни имат в някои отношения дори повече възможности, отколкото преди.

Коментирайте направо от своя Facebook профил

Ако искате да споделите тази страница...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *