Календари

През септември, когато пускаме в продажба новата колекция Календария, на никой все още не му се мисли за календарите за следващата  година, а още по-малко – за коледни подаръци. Въпреки че хората много добре знаят, че когато завали първият сняг и осъзнаят, че е трябвало да си ги поръчат преди 2-3 месеца, вече нищо няма да може да се направи, освен да вземат това, което е останало, в количествата и цветовете, в които го има тогава.

Това се повтаря всяка година. От 20 години насам малцина реагират на нашите призиви да направят поръчките за своите фирми по-рано: тогава, когато ще имат голям избор, а ние ще разполагаме с достатъчно време да измислим и произведем техните календари и да подберем подаръците им така, че да бъдат уникални, запомнящи се, адекватни на предмета на дейност и имиджа на съответната фирма, и по този начин да им помогнем не просто да отбият едно задължение, а да направят такива подаръци, които ще им осигурят максимален рекламен и имиджов ефект.

Колекцията на Календария е създадена с идеята да отговаря на мотото “Полезните календари”. Основанието да считаме, че нашите календари са не просто красиви, но и действително полезни, се крие във факта, че те притежават толкова висока наситеност с информационни елементи, каквато няма при никой друг издател в България.

Почти всичките ни модели се проектират с автоматизираната система за генериране на календариуми Q++ Studio, която позволява наситеността с информационни елементи, а и тяхната коректност и актуалност, да се пренесат на съвсем друго равнище и календарите от печатни материали за ориентация във времето да се превърнат в богат справочник за различна календарна, астрономическа и обществена информация.

Повечето от календарите от колекцията ни са на 4 езика (български, английски, немски и френски), а тези, при които мястото за календариум е много ограничено, са само на български и английски. Сред допълнителните информационни елементи, с които най-много се гордеем, са:

  • началните дати на основните лунни фази
  • началните дати на зодиакалните знаци
  • часовете на изгрев и залез на Слънцето
  • информация за официалните празници в България
  • официалните празници на 32 държави от Европа и света
  • подробна информация за имените дни, които се честват у нас.

qpp-design-elements

Q++ увеличава драстично възможностите ни да проектираме специални произволно сложни календариуми за своите клиенти, като възможностите за индивидуализация включват създаване на дневни, седмични, месечни и годишни календариуми и комбинации от тях при използване на поне 20 от най-популярните езици, избор на държави, чиито национални празници ще се показват, измежду близо 260 държави, изчисляване на астрономическа информация за Луната, Слънцето и планетите от Слънчевата система според географските координати на конкретна държава или град, възможност за изчисляване на религиозните празници на всички световни религии, информация за разстоянията между населени места в целия свят и др.

Наситеността на календарите и календар-бележниците с внимателно подбрани за конкретна група потребители интересни, верни и актуални информационни елементи прави календарите полезни не само за тези, които ще ги използват през годината и често ще се обръщат към тях за най-различни справки (от истински интерес или чисто любопитство), но и за рекламодателите, които имат рядката възможност да свържат името на своята фирма с изделия, които ще се използват активно и действително ще вършат работа на тези, на които ще бъдат подарени.

Разбира се, разработването на сложни календариуми изисква време и колкото и автоматизацията да помага на бързото генериране, тя изобщо не ускорява процеса на създаване на самите макети – т.е. избирането и определянето на вида и местата на използваните информационни елементи. За да имаме възможност да разработим за вас наистина уникални календари, трябва достатъчно рано да се сетите, че ги искате.

И не забравяйте, че Коледа е много по-близо, отколкото изглежда! Не чакайте да стане декември, за да започнете да мислите за своите календари и рекламни подаръци. Действайте по-рано!

Коментирайте направо от своя Facebook профил

Ако искате да споделите тази страница...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *